rozšířené vyhledávání ...

Novinky e-mailem

Po Út St Čt So Ne

Náhodný výběr z galerie

Pipi je velice speciální, cca 4 letá fenečka.. Nádherná, klidná a něžná.. Avšak člověka, kterému svěří své srdíčko a důvěru si pečlivě vybírá.. Potřebuje k sobě stejně klidného, něžného a trpělivého lidského parťáka.. V momentě, kdy si její důvěru získáte je celá Vaše.. Pipi byla odchycena na ulici.. Dlouho nám trvalo, díky její počáteční plachosti, než se nám krůček po krůčku povedlo zlomit její nedůvěru k vodítku a doteku.. Nyní je však už připravená.. Vodítko zvládá téměr bez problémů, ke svým lidem je kamarádská, kontaktní a i hravá.. Kdo dá Pipi šanci a bude se ucházet o její psí srdíčko? Pipi je plně očkovaná i začipovaná.. Snáší se jak s pejsky tak s fenkami.. (útulek Bully v Křoví)

Navigace

Výběr jazyka

• Česky
  • Deutsch
Odeslat stránku e-mailem

Obsah

Zpráva

o činnosti Sboru dobrovolných hasičů Lomnička za rok 2014 podaná na výroční členské valné hromadě dne 24. ledna 2015.

ženy

Členská základna

Náš sbor má evidováno ke dni 31.12.2013 celkem 97 členů. Z toho 22 žen, 50 mužů a 25  dětí a mládeže do 18 let

Výbor sboru se v hodnoceném období scházel podle potřeby, aby řešil problémy a rozdělování úkolů při organizaci brigád, kulturních akcí a ostatní činnosti při zajišťování plnění usnesení z minulé valné hromady.

Činnost za rok 2014

V průběhu roku byl prováděn výcvik výjezdové jednotky se zaměřením na dokonalé osvojení přidělené techniky  a výcvik požárního družstva mužů a také mladých hasičů v požárním sportu.

V měsíci červnu jsme jako již tradičně uspořádali jednu ze soutěží Regional cupu mládeže, která se setkala s velkým zájmem nejen občanů naší obce, ale i z okolí a měla velice dobrý ohlas.

sdh

Dvě naše mládežnická družstva se účastnila většiny závodů  Regional Cupu  a družstvo „A“obsadilo celkově 14. místo v soutěži s dlouhými savicemi a 17. místo v soutěži s krátkými savicemi,  družstvo „B“ , obsadilo celkově 12. a 19. místo. V loňském roce došlo k dalším obměnám složení soutěžních družstev, někteří se pravidelně neúčastnili a družstva se stále dotvářejí a proto výsledky nedosáhly té nejlepší úrovně ale musí se ocenit vytvoření až tří závodních družstev. I přes toto se děti snažily a domnívám se, že se za svá vystoupení nemusí stydět a v letošním roce se snad projeví jejich loňské zkušenosti a zúročí se tak dlouhodobá snaha vedoucích mládeže, kteří práci s mladými hasiči věnují ročně stovky hodin. V nejmladším  družstvu vznikají nástupci těch, kteří jsou nyní tahouny prvního družstva. Toto družstvo se zúčastnilo čtyř závodů a ve všech zvítězili. Navíc jsme se zúčastnili dne hasičů v Tišnově, kde také probíhaly soutěže a naše nejmladší družstvo opět zvítězilo. Ještě jsme na závěr sezóny uspořádali pro děti závěrečné soutěžní odpoledne pro jejich pobavení.

mladí

POŽÁRY: v roce 2014 naše jednotka zasahovala celkem u 17 požárů. Byly to především požáry trávy a domů.  Na víc byly náročné především noční požáry, kdy patří členům výjezdové jednotky obzvlášť ocenění, když ráno měli jít do zaměstnání. Další zásah byl při likvidaci následků větrné vichřice. Jedenkrát jsme provedli na žádost čištění vozovky, na žádost Agrie Drásov jsme hlídali při sklizni obilí v oblasti pod Lysou kde při hlídání došlo k požáru .Pětkrát byla provedena kondiční jízda přitom jedna spojená s jízdou na technickou prohlídku. Navíc jsme se zúčastnili na pozvání pěti oslav výročí SDH a dětských soutěží  v okolí. Také jsme se zúčastnili hasičských oslav a přehlídky v Přibyslavi. Jednou jme s vozidlem byli na pohřbu. Při požárech bylo ujeto 282 kilometrů. Při kondičních jízdách a při zajišťování našich akcí a požadavků obce a  dalších jako např. jízda na STK  nebo oslavy v Přibyslavi bylo najeto celkem 404 kilometrů. Celkem  tedy vozidlo najelo  v uplynulém roce 686 kilometrů. Po celkové opravě je vozidlo stále plně funkční a jsme schopni aktivně  pomáhat profesionálním hasičům při zásazích. Naše výjezdová jednotka je stále akceschopná a vždy se najdou členové kteří mohou při vyhlášení poplachu vyjet.

Údržba techniky : při údržbě naši členové odpracovali celkem  více jak 200 hodin jak na údržbě vozidla, tak na údržbářských prácích ve zbrojnici. Byly nakoupeny nové součástky výstroje, aby odpovídaly normám a požadavkům.

Brigádnická a kulturní činnost : v roce 2014 jsme provedli jsme sběr železného šrotu a na výpomoc obecnímu úřadu jsme prováděli práce dle požadavků. Dále jsme se aktivně podíleli na údržbě požární nádrže, pro případ většího požáru, přičemž jsme odpracovali desítky brigádnických hodin. U příležitosti dne dětí jsme uspořádali den otevřených dveří pro děti z mateřské školky.

Uspořádali jsme společenský ples, který se vydařil a měl  slušnou účast.

ples

Dne 26. července jsme uspořádali půlení prázdnin pro děti a mládež a večer byl program zakončen společenskou zábavou. Akce proběhla dobře  ke spokojenosti všech.

Dne 1. listopadu jsme uspořádali  zájezd s následnou návštěvou vinného sklípku.

Dále jsme se spolupodíleli na pořádání hodů, pohádkového lesa a rozsvěcení vánočního stromu u obecního úřadu.

U příležitosti mikulášské nadílky některé naše sestry napekly cukroví, které jsme poté předali jako dar dětem z dětského domova v Tišnově, za což nám bylo poděkováno od ředitelky domova a přislíbeno opětovné vystoupení dětí při našem plese.